У “ХТМ” розповіли, як харків'янам пережити блекаут

Спеціалісти комунального підприємства розповіли, чому небезпечний чадний газ та як забезпечити електроживлення під час блекауту

В умовах постійних відключень електроенергії та в очікуванні ймовірного блекауту фахівці  КП “Харківські теплові мережі” розповіли, як потрібно користуватися буржуйками, генераторами та на що потрібно звернути увагу. Про це повідомляють “Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “ХТМ”. 

Майстер магістрального району Слобідської філії підприємства Євген Нікітін застеріг, що чадний газ – це дуже серйозно. При опаленні помешкання потрібно запобігати накопичення цього газу в приміщенні. Щоб безпечно опалювати житло має бути передбачена і примусова і пасивна вентиляція. Він наголосив, що у багатоквартирних будинках таких умов немає, тому використовувати буржуйки у квартирах заборонено. Крім небезпеки від чадного газу є великий ризик виникнення пожежі. Майстер радить людям подумати про інші способи обігріву.

Не варто користуватися у багатоквартирних будинках і генераторами. Це обладнання можна використовувати тільки на відкритому повітрі. Начальник електрогосподарства Основ’янської філії Сергій Борщ наголосив, що розміщувати генератор з двигуном внутрішнього згоряння на балконі недоцільно. Тут є кілька моментів: 

  • поява чадного газу,

  • наявний потужний гуркіт,

  • не кожен користувач може з ним впоратися.

Якщо неправильно виконати приєднання генератора до мережі, то можна пошкодити мережу та електричні прилади й сусідам, і собі. 

Щоб забезпечити собі електричне живлення на період блекауту, Сергій Борщ радить звернути увагу на більш безпечні та прості у використанні прилади – без двигунів внутрішнього згоряння:

  • акумулятори,

  • павербанки великої ємності.

За ціною вони співвідносні з генераторами, але набагато безпечніші. 

Якщо ж, у гіршому випадку, блекаут затягнеться, і у приміщенні стане надто холодно, краще скористатися послугами пунктів обігріву та незламності. “А енергетики тим часом вкотре зроблять усе можливе, щоб повернути тепло і комфорт у квартири за допомогою звичних і безпечних централізованих комунікацій”, - запевнили в “ХТМ”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що колектив “Харківських теплових мереж” вп'яте запустив систему опалення міста.



Джерело: https://t.me/teploseti
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися