У яких випадках перевірятимуть місця проживання ВПО

У випадку порушення прав ВПО потрібно звертатися на гарячу лінію Уповноваженого з питань внутрішньо переміщених осіб

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України обговорили питання захисту прав внутрішніх переселенців, повідомляють "Коментарі. Харків". Головною темою було недопущення дискримінації при проведенні вибіркових перевірок місця проживання ВПО.

Очільник відомства Ірина Верещук зазначила, що держава повинна проконтролювати цільове використання коштів. При цьому не можна допускати, щоб людей, які гостро потребують фінансової допомоги, перевіряли чи помилково позбавляли цієї допомоги.

“Зараз, коли постійно лунають повітряні тривоги, існують проблеми з електрикою та зв’язком, люди не мусять стояти в черзі в органах соцзахисту, щоб підтвердити актуальність вказаного місця проживання”, – наголосила Ірина Верещук.

Чиновниця зазначила, що необхідно чітко визначити випадки, у яких допускається проведення перевірок.

Було вирішено перевіряти місця проживання ВПО, якщо є звернення правоохоронних органів про наявність підозри неправомірного отримання допомоги. Про це обов’язково повідомлять людину телефонним дзвінком. 

Очільниця Мінреінтеграції запевнила, що в усіх інших випадках проведення вибіркових перевірок місць проживання внутрішніх переселенців не допускається. 

У разі порушення прав ВПО, відомство просить звертатись на гарячу лінію Уповноваженого з питань внутрішньо переміщених осіб:+38 (066) 813-62-39.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові продовжують надавати допомогу внутрішньо переміщеним особам. Гуманітарну допомогу продовжують отримувати ВПО, які проживають у центрах компактного розміщення в Слобідському районі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися