Чи працюватимуть об'єкти водопостачання у Харкові без світла

У Харкові провели весь комплекс робіт для надійної експлуатації насосних станцій в опалювальний період

Об'єкти водопостачання КП "Харківводоканал" забезпечені альтернативними джерелами електроенергії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Начальник управління артезіанського водопроводу та насосних станцій компідприємства Олександр Черняєв розповів, що об'єкти водопостачання у Харкові вчасно підготували до осінньо-зимового періоду. 

Спеціалісти провели весь комплекс робіт для надійної експлуатації насосних станцій в опалювальний період. “Щоб продовжувати безперебійне забезпечення водопостачання за критичної ситуації, що може виникнути, розробили та визначили схеми та різні види резервування насосного обладнання", - розповів Олександр Черняєв.

За словами фахівця, на підприємстві тривають роботи щодо підключення альтернативних джерел електроенергії. У випадку повної відсутності електропостачання ці джерела дозволять: 

  • підтримувати роботу диспетчерських служб,

  • отримувати та обробляти інформацію між виробничими підрозділами,

  • своєчасно реагувати на всі звернення харків'ян.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на території Харкова в кінці листопада провели дослідження якості та безпечності питної води з каптажів джерел. У результаті моніторингу виявили, що вода в деяких джерелах не відповідала гігієнічним нормативам.

У держустанові попередили містян про небезпеку вживання такої води - є ризик виникнення кишкових інфекційних захворювань. А вживання води з понаднормативним вмістом нітратів у дітей може спричинити розвиток кисневого голодування організму та можливість виникнення гострих отруєнь.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися