Як у Харкові намагаються захистити вразливу категорію містян: подробиці

Мешканцям Харкова роздали спеціальні світлоповертаючі елементи та нагадали про обов’язковість їх використання

Харків понад 300 днів живе без вуличного освітлення. Поліція та благодійники провели акцію, щоб зменшити рівень небезпеки для пішоходів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Патрульної поліції Харківської області Альони Стрижак. 

Вона зазначила, що відсутність вуличного освітлення - це вимушений захід через війну Росії проти України. 

“На жаль, це також впливає і на безпеку дорожнього руху. Особливо вразливою категорією є пішоходи. Але слід пам’ятати, що українці – нація добра та світла. Саме тому ми подолаємо будь-які негаразди та здолаємо темряву”, - зазначила Альона Стрижак.

Вона повідомила, що завдяки цікавій та корисній ініціативі благодійного фонду “Незламний Харків” було виготовлено спеціальні світлоповертаючі елементи. Такі елементи легко та зручно розміщувати на одязі. Патрульні, разом з волонтерами роздали ці флікери мешканцям міста та нагадали про обов’язковість їх використання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у поліції розповіли про головні правила, яких мають дотримуватися пішоходи. Особливо варто дбати про безпеку під час переходу проїзної частини в темний час доби за відсутності вуличного освітлення.

У темну пору доби на погано освітлених ділянках обов'язково використовувати світлоповертаючі елементи на одязі. Попри те, що на пішохідному переході пішоходи мають перевагу перед транспортними засобами, у ПДР передбачено, що перш ніж вийти на проїзну частину або пішохідний перехід, вони повинні переконатися, що це буде безпечно для їх життя та здоров’я.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися