Ігор Терехов розповів, якою мовою спілкуються харків'яни

Ігор Терехов переконаний, що у Харкові буде українська мова

Повномасштабна російська військова агресія на території України дала поштовх розвитку у Харкові української мови. Про це розповів Харківський міський голова Ігор Терехов в інтерв’ю проєкту “Слава+”, повідомляють "Коментарі. Харків".

За словами очільника міста, наразі кількість україномовних харків’ян збільшується. При цьому Ігор Терехов наголосив, що у Харкові ніколи не було і не буде утисків російськомовних громадян.

Він зазначив, що не потрібно ділити жителів Харкова на тих, хто розмовляє російською чи українською. “Зараз україномовних харків’ян стає більше, і так буде. Бо наші діти навчаються українською мовою, і це нове покоління, яке поступово переходитиме на українську”, - зауважив мер міста.

Ігор Терехов переконаний,  що Путін сам дав поштовх  розвитку української мови в російськомовному місті. Очільник міста запевнив, що в Харкові буде українська мова. Однак до всього потрібно ставитися виважено і це прийде поступово.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що мер Харкова Ігор Терехов переконаний, що для найбільш постраждалих від ворожих обстрілів міст потрібно спростити процедуру виділення земельних ділянок для відбудови житла та інфраструктури. Для цього потрібно ухвалити відповідну законодавчу базу. Очільник Харкова розповідь, як потрібно відбудовувати міста. За його словами, на території нових житлових мікрорайонів поруч з будинками потрібно будувати школи, дитячі садки, амбулаторії тощо. Ігор Терехов переконаний, що у разі спрощення процедури на законодавчому рівні, міста після перемоги зможуть відбудувати ще швидше.



Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися