Як харків'янам отримати компенсацію за безоплатне розміщення ВПО

Заяву на отримання виплат на проживання ВПО потрібно подавати щомісяця

До Центру надання адміністративних послуг м. Харкова та його підрозділів у період з 1 по 31 грудня 2022 року надійшло майже 600 повідомлень про отримання виплат на проживання ВПО. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Про безоплатне розміщення ВПО 560 осіб повідомили особисто і 35 власників житла надали інформацію електронною поштою. 

Управління соціального захисту адміністрацій районів з 1 по 5 січня 2023 року включили в реєстр осіб, що розмістили ВПО, 1086 заяв від власників житла для отримання виплат за грудень 2022 року. За грудень харків'яни отримають кошти за прихисток 2 253 ВПО.

У міській раді нагадали, що для отримання компенсації за проживання ВПО потрібно: 

1. Подати повідомлення з усіма необхідними документами; 

2. З 1 по 5 число місяця, наступного за звітним, надати відповідну заяву та документи.

Заяву потрібно подавати щомісяця, а повідомлення - у разі зміни кількості розміщених осіб або осіб, які покидають житло.

Заяви на отримання компенсації розглядаються та реєструються з 1 числа (00:01) по 5 число (23:59). Заяви, котрі надійшли пізніше, розгляду не підлягають.

З детальною інструкцією та документами, необхідними для отримання компенсації, власники житла можуть ознайомитися за посиланням: https://bit.ly/3NWWF2w.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у 2023 році розмір та умови виплати допомоги для внутрішньо переміщених осіб в Україні не зміняться. ВПО будуть отримувати 3 тис. грн щомісячної допомоги для дітей і людей з інвалідністю та 2 тис. грн для інших осіб.




Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися