Які виплати отримуватимуть ВПО у 2023 році

Проведення вибіркових перевірок місць проживання внутрішніх переселенців допускається у деяких випадках

У 2023 році розмір та умови виплати допомоги для внутрішньо переміщених осіб в Україні не зміняться. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Очільниця відомства Ірина Верещук наголосила, що ВПО будуть отримувати 3 тис. грн щомісячної допомоги для дітей і людей з інвалідністю та 2 тис. грн для інших осіб. При цьому чиновниця наголосила, що подавати повторно заяви на отримання виплат ВПО з 1 січня 2023 року не потрібно. Виплати нараховуються автоматично.

Також, за словами Ірини Верещук, перевіряти місця проживання ВПО будуть, якщо є звернення правоохоронних органів про наявність підозри неправомірного отримання допомоги. Про це обов’язково повідомлять людину телефонним дзвінком. В усіх інших випадках проведення вибіркових перевірок місць проживання внутрішніх переселенців не допускається.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові продовжують виплачувати компенсацію містянам за безоплатне розміщення людей зі статусом ВПО. У період з 2 листопада до 1 грудня до ЦНАПу міста Харкова та його територіальних підрозділів звернулося 905 власників житла з повідомленнями про безоплатне розміщення людей зі статусом ВПО. 

У Харківській міській раді нагадали, що виплати можуть отримати повнолітні громадяни України, які є власниками житла та безоплатно розмістили ВПО. Виплати надаються для покриття понесених витрат власниками житла, пов'язаних з розміщенням при умові відсутності заборгованості за ЖКП.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися