У Харкові та області можуть вимикати світло поза графіками: подробиці

Аварійні обмеження електропостачання діють у дев'яти регіонах України

Станом на 11:00 в Україні триває відновлення енергосистеми після 12-го масованого ракетного удару ворога 14 січня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “Укренерго”. 

У компанії повідомили, що дефіцит в енергосистемі суттєво зріс. Така ситуація виникла через зменшення виробництва електроенергії, спричинене ракетними обстрілами електростанцій. Ситуація ускладнюється збільшенням споживання, пов’язаним з початком робочого тижня.

В “Укренерго” повідомили, що до обленерго доведені зменшені ліміти споживання на всю добу. Через перевищення лімітів вже з 9-ї години введені аварійні відключення у чотирьох областях, а з 10-ї – у п’яти областях України. Також можливі введення аварійних відключень і в інших регіонах. Ситуація ускладнюється погодними умовами (рвучкий вітер, обледеніння проводів), в центральному регіоні є відключення через пошкодження у розподільних електромережах.

Речниця АТ “Харківобленерго” Марина Шевченко повідомила, що Харківська область серед 9 регіонів, у яких застосовуються аварійні відключення світла. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що станом на ранок 15 січня електропостачання відновили майже всім споживачам у Харкові та області. "Основна частина споживачів Харкова та області була заживлена до першої години ночі. Відновлення споживання розпочалося ще з вечора. Зі світлом майже всі, є точкові відключення, які усунемо найближчим часом, їх зовсім небагато ", — написала речниця “Харківобленерго” Марина Шевченко. Також вона повідомила, що з 02:30 в регіоні діють графіки аварійних відключень. 



Джерело: https://t.me/Ukrenergo
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися