Які квартири купують у Харкові під час війни

Покупці у Харкові обирають квартири з ремонтом. При цьому важливим фактором є ціна об'єкта

Попри періодичні ворожі обстріли Харкова, житлова нерухомість у місті має попит. Активність на ринку продажу квартир хоч і значно зменшилася, але не зупинилася. Портал “Коментарі. "Харків" поцікавився в експертів, які квартири купують у Харкові під час війни.

Засновник компанії "ХАН" Світлана Якімова зазначила, що з початку осені покупці під час пошуку квартири не висувають умови щодо безпеки району. “Мають попит квартири біля метро, оскільки це потенційні бомбосховища. Мають попит однокімнатні квартири та гостинки. Гарний попит спостерігається на будинки з підвалами. Наявність підвалу впливає на ціну більше, ніж місце розташування будинку”, - розповіла Світлана Якімова.

За словами представника компанії "ХАН", основний критерій вибору квартири - це низька вартість об'єкта. Світлана Якімова зазначила, що основна купівельна активність спостерігається у сегменті гостинок, однокімнатних квартир та об'єктів на крайніх поверхах. Вартість таких квартир ідо війни була відносно низькою.

Рієлтор АН “Метраж” Лана Хворост розповіла, що у Харкові попит у покупців мають квартири з повністю готовим ремонтом. Об'єкти, у які після покупки можна заселятися та жити, не вкладаючи додаткових коштів у ремонт. “Квартири у стані від будівельників чи з необхідністю проведення капітальних ремонтних робіт зараз не затребувані. Хоча на ринку є такі пропозиції за дуже хорошими цінами”, - зазначила Лана Хворост.

За словами представника АН "Метраж", покупці розглядають різні райони для покупки квартири. Звісно, не обирають ті, що значно зруйновані.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що всього через масовані ракетні удари, танкові та мінометні обстріли, бомбардування в Харківській області зруйновано і пошкоджено 9617 будинків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися