Жителям Харківської області пропонують створити особливі сім'ї: подробиці

Термін перебування дитини у сім'ї не може перевищувати 3 місяці, в окремих випадках - 6 місяців

В Україні запровадили нову форму сімейного виховання “Патронат над дитиною”. Таке виховання включає тимчасовий догляд та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя. Це тимчасове виховання - поки дитина, її батьки або інші законні представники подолають складні життєві обставини. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради.

“Якщо ви бажаєте створити патронатну сім’ю, щоб допомогти дітям, які потрапили у складні життєві обставини, та за більш детальною інформацією звертайтеся до Центру соціальних служб Балаклійської міської ради за адресою: вул.Центральна 16, каб. 6, м.Балаклія”, - зазначили у міській раді.

Довідково. Патронатний вихователь – це особа, яка з допомогою членів сім’ї виконує послуги з догляду, виховання та соціально — психологічної реабілітації дитини у своїй сім’ї. Такий вихователь не може поєднувати надання послуг патронату з іншими видами діяльності, які заважають якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною.

Термін проживання дитини у сім'ї не може перевищувати 3 місяці, в окремих випадках - 6 місяців. 

Послуги патронатного вихователя оплачуються у розмірі п’яти прожиткових мінімумів та нараховується соціальна допомога на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя у розмірі двох прожиткових мінімумів відповідно до віку.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Лозівській громаді почали видавати жителям продуктові набори. Почали видавати допомогу жителям Краснопавлівського старостинського округу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися