Які пляжі у Харківській області заборонили відвідувати на Водохреща

У Балаклійській громаді заборонили відвідувати пляжі

Щороку віряни святкують Водохреща, занурюючись в ополонку. Однак війна внесла свої корективи у традиції відзначення свята. В одній з громад Харківської області заборони відвідувати пляжі на Водохреща. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради. 

“У зв’язку з тим, що на сьогодні на території нашої громади знаходиться велика кількість вибухонебезпечних предметів, відвідування прибережних смуг річок та водоймів на території Балаклійської громади категорично заборонено, перебувати на пляжах небезпечно”, - наголосили у міській раді. 

Жителів громади закликали утриматися цьогоріч від святкування свята Водохреща на пляжах громади. "Не наражайте себе та своїх близьких на небезпеку!", - звернулися до мешканців у міськраді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області розглядають способи розмінування сільгоспугідь. Заступник начальника управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України Олександр Щебетюк розповів, що роботи з розмінування у Харківській області проводитимуть навесні. До проведення робіт планують залучити близько 40-50 піротехнічних та саперних груп ЗСУ, ДСНС, Держслужби транспорту й Національної поліції. У перспективі до них можуть долучитися близько 20 неурядових операторів – приватних і міжнародних кампаній.   Олександр Щебетюк зауважив, що загальна кількість груп буде збільшуватися, але цієї кількості спеціалістів не достатньо. “ЗСУ зараз отримують військово-технічну допомогу. Тому планується, що весною у Харківській області до розмінування сільгоспугідь буде залучено 5 засобів механізованого розмінування”, – повідомив чиновник.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися