У Харківській області громадам роздадуть генератори: подробиці

Генератори можуть забезпечити безперервну подачу електроенергії у пунктах незламності чи закладах охорони здоров'я

Харківська область отримала від німецького фонду Blau Gelbes Kreuz 15 генераторів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам розповів, що бензинові генератори потужністю 2.8 кВт розподілять серед громад регіону, залежно від потреб. За його словами, на Харківщині є попит на такі генератори. “Це якісні пристрої і вони можуть забезпечити безперервну подачу електроенергії як у Пунктах Незламності, так і в закладах охорони здоров’я чи ДСНС”, – зазначив Михайло Харнам.

Довідково - фонд Blau Gelbes Kreuz надає допомогу Україні, зокрема Харківській області з початку повномасштабного вторгнення Росії. Раніше жителі Харківської області отримували від благодійників харчові продукти та побутову хімію.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Балаклійська громада отримала 6 потужних генераторів від дитячого фонду ООН (UNICEF). Передали шість генераторів потужністю: 200 kVA, 130 kVA, три по 50 kVA та 10 kVA. Обладнання будуть використовувати для забезпечення роботи об’єктів водопровідно-каналізаційного та теплового господарства громади під час довготривалої відсутності електропостачання. На даний час вирішується питання щодо придбання додаткового обладнання для роботи генераторів, а саме: частотні перетворювачі, силові кабелі тощо. 

У міській раді повідомили, що найближчим часом автономні джерела енергії  будуть встановлені, під’єднані та готові до використання на об’єктах критичної інфраструктури громади.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися