Одна з громад Харківщини отримала потужні генератори: де встановлять обладнання

Обладнання будуть використовувати для забезпечення роботи об’єктів водопровідно-каналізаційного та теплового господарства

Балаклійська громада отримала 6 потужних генераторів від дитячого фонду ООН (UNICEF). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради. 

Передали шість генераторів потужністю: 200 kVA, 130 kVA, три по 50 kVA та 10 kVA. Обладнання будуть використовувати для забезпечення роботи об’єктів водопровідно-каналізаційного та теплового господарства громади під час довготривалої відсутності електропостачання. На даний час вирішується питання щодо придбання додаткового обладнання для роботи генераторів, а саме: частотні перетворювачі, силові кабелі тощо. 

У міській раді повідомили, що найближчим часом автономні джерела енергії  будуть встановлені, під’єднані та готові до використання на об’єктах критичної інфраструктури громади.

“У наших реаліях актуальним питанням є забезпечення населення Балаклійської громади комунальними послугами навіть в умовах відсутності електроенергії. Дякуємо міжнародним партнерам за постійну допомогу та розуміння критичних потреб громади. В складний воєнний час підтримка міжнародної спільноти надважлива”, - зауважили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що адміністрація Салтівського району отримала партію масляних обігрівачів для соціально вразливих верств населення. Допомогу передали за ініціативи Харківського міського голови Ігоря Терехова та за сприяння Християнської церкви "Спокута”. За словами директора Департаменту по роботі з громадськими об'єднаннями Нікіти Стєріна, в умовах сьогодення підтримка нужденних та їх соціальний захист - один із пріоритетних напрямків роботи міської ради.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися