Хто з жителів Харківської області у першу чергу отримає LED-лампи

Очікуються, що реалізація програми допоможе збалансувати енергосистему України

У Харківській області незабаром стартує нова програма енергозбереження для населення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Програма передбачає заміну старих ламп розжарювання на нові енергоощадні LED-лампи. Загалом українцям планують роздати 50 млн ламп – по 5 в одні руки. Перші 30 млн ламп профінансує Єврокомісія. 

Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська розповіла, що Харківська область уже почала отримувати нові лампи. Загалом на Харківщині планують обміняти 1 мільйон лампочок. 

Реалізацію проєкту почнуть з великих міст, де найбільше споживання електроенергії. “Тож і ми спершу роздамо LED-лампи харків’янам, а потім поширимо на менші населені пункти області”, – розповіла Віта Ковальська. 

Куди звертатися жителям Харківської області, щоб обміняти свої старі лампочки на нові енергоощадні, повідомлять згодом. Наразі проводиться  бета-тестування процедури запису на обмін через “Дію”. 

Очікуються, що реалізація цієї програми допоможе збалансувати енергосистему України, що вже суттєво постраждала від російських атак. За даними Мінреінтеграції, 50 мільйонів LED-лампочок можуть розвантажити роботу цілого реактора атомної електростанції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Балаклійська громада отримала 6 потужних генераторів від дитячого фонду ООН (UNICEF). Передали шість генераторів потужністю: 200 kVA, 130 kVA, три по 50 kVA та 10 kVA. Обладнання будуть використовувати для забезпечення роботи об’єктів водопровідно-каналізаційного та теплового господарства громади під час довготривалої відсутності електропостачання.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися