Кому виплатять компенсацію за розміщення ВПО у Харкові

Реєстри на виплату передано до Департаменту соціальної політики

Управління соціального захисту населення Індустріального району з листопада 2022 року працює над призначенням компенсації витрат громадянам за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб. Реєстрація проводиться з використанням інформаційно-аналітичної платформи “Прихисток”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Компенсація нараховується громадянам України віком від 18 років, які є власниками (користувачами) житлових приміщень і безплатно розміщували в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб. 

 З 1 листопада управління прийняло 310 заяв на виплату компенсації витрат за тимчасове розміщення 614 ВПО на загальну суму понад 408 тис. грн. Реєстри на нарахування виплати передано до Департаменту соціальної політики.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що до Центру надання адміністративних послуг м. Харкова та його підрозділів у період з 1 по 31 грудня 2022 року надійшло майже 600 повідомлень про отримання виплат на проживання ВПО. Про безоплатне розміщення ВПО 560 осіб повідомили особисто і 35 власників житла надали інформацію електронною поштою.  Управління соціального захисту адміністрацій районів з 1 по 5 січня 2023 року включили в реєстр осіб, що розмістили ВПО, 1086 заяв від власників житла для отримання виплат за грудень 2022 року. За грудень харків'яни отримають кошти за прихисток 2 253 ВПО.

Заяви на отримання компенсації розглядаються та реєструються з 1 числа (00:01) по 5 число (23:59). Заяви, котрі надійшли пізніше, розгляду не підлягають.




Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися