За скільки можна орендувати квартиру у Харкові у січні 2023 року

Вартість оренди житлової нерухомості у Харкові під час війни знизилася приблизно на 50%

За даними Державної служби статистики, вартість оренди однокімнатної квартири в Харківській області у 2022 році знизилася на 30,9%. Портал “Коментарі. Харків" поцікавився в експертів, скільки коштує оренда житлової нерухомості у Харкові на початку 2023 року.

Засновник компанії "ХАН" Світлана Якімова розповіла, що спостерігається попит на одно- та двокімнатні квартири. Орендарі шукають однокімнатні квартири вартістю близько 2000 грн, двокімнатні орендують у ціновому діапазоні 3000-4000 грн. Також орендарі сплачують за комунальні послуги. Якщо вартість об'єкта вища, то квартиру не орендують. “Зустрічаються випадки, коли орендарі шукають квартири лише за оплату комунальних послуг. І такі пропозиції також є на ринку”, - зазначила Світлана Якімова.

Рієлтор АН “Метраж” Лана Хворост розповіла, що орендарі цікавляться найдешевшими квартирами. “Оренда впала в ціні приблизно на 50% від довоєнної. І пропозицій від орендодавців є чимало. Власники готові здавати квартири, щоб не сплачувати за комунальні послуги”, - зазначила Лана Хворост.

Серед орендарів багато людей з деокупованих територій. Під час пошуку квартир орендарі обирають відносно безпечні райони міста.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відключення світла у Харкові вплинули на вимоги клієнтів при виборі квартир в оренду. Клієнти найчастіше шукають квартири на низьких поверхах. Віддають перевагу квартирам із газовими плитами. Орендарі намагаються створити мінімальний комфорт у період відключення електрики.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися