Що відбувається з дерусифікацією топонімів у Харкові

У Харкові з’явиться вулиця, що матиме ім'я Героя України Георгія Тарасенка

У Харкові не припинявся процес дерусифікації топонімів, він триває постійно. Про це розповів Харківський міський голова Ігор Терехов виданню “Думка”, повідомляють "Коментарі. Харків". Ігор Терехов розповів, що рішення про перейменування деяких топонімів планують розглядати на лютневій сесії.

Очільник міста розповів, що наразі є контакт із топонімічною групою, Інститутом національної пам'яті. І в місті багато чого треба прибрати. Однак, за його словами, потрібно знайти межу. При цьому він зауважив, що всі топоніми, пов’язані з Росією, будуть прибрані. 

“Єдине питання – не порушити баланс і не створити зараз людям ще незручностей. Ніхто процес перейменувань не гальмує, ми все розуміємо. Це ми повинні все обговорити, тому що я не хочу, щоб після нас знову були зміни”, - підкреслив Ігор Терехов. 

Очільник міста зазначив, що назви, які носитимуть вулиці, підбираються ретельно – десь будуть використані історичні назви, а десь - нові. 

За його словами, харків’яни обов’язково увічнять пам’ять героїв, які віддали свої життя, захищаючи Україну. Зокрема, у Харкові з’явиться вулиця, що матиме ім'я Героя України Георгія Тарасенка.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що символіку Радянського Союзу, яка розташована на будівлі Харківської міської ради, замінять українською. Харківський міський голова Ігор Терехов наголосив, що цю символіку, безумовно, знімуть. Влада міста вирішила поки закрити символіку, щоб не витрачати зайві кошти. Ігор Терехов пояснив таке рішення кількома причинами.




Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися