Стартувала реєстрація на обмін лампочок: як оформити заявку

Жителі Харківської області зможуть отримати по 5 LED-ламп

З понеділка 30 січня в “Дії” можна подати заяву на обмін старих ламп розжарювання на енергоощадні – LED. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

За умовами програми енергозбереження, кожен громадянин може безплатно отримати енергоощадні лампи в обмін на лампи розжарювання. Всього українці зможуть обміняти 50 млн застарілих ламп. Заміна такої кількості ламп дозволить заощадити близько 1 Гвт електроенергії.

У Міністерстві цифрової трансформації повідомили, щоб стати учасником програми енергозбереження, потрібно: 

- оновити застосунок “Дія”;

- авторизуватися у застосунку;

- обрати Послуги – Обмін лампочок;

- вказати контактний номер телефону та відділення “Укрпошти”, у якому бажаєте отримати лампи;

- зазначити тип та кількість світлодіодних ламп, які бажаєте отримати.

Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська розповіла, що заміна старих ламп на нові – це, в першу чергу, заощадження електроенергії. “Жителі Харківської області зможуть отримати по 5 LED-ламп. Відсьогодні всі охочі можуть стати учасником цієї програми”, – розповіла чиновниця.

Детально про програму обміну ламп розжарювання на енергозберігаючі LED-лампи можна дізнатися за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що перші 30 млн ламп профінансує Єврокомісія. Харківська область уже почала отримувати нові лампи. Загалом на Харківщині планують обміняти 1 мільйон лампочок. Реалізацію проєкту почнуть з великих міст, де найбільше споживання електроенергії. Віта Ковальська розповіла, що спершу лампочки роздаватимуть харків'янам. 




rew

8 лютого 2023, 10:26

кто пытается сорвать программу обмена лампочек ? почему лампы только с маленьким цоколем ?почему в Діїї нет услуги -обмен лампочек ?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися