У Харкові та області продають фальсифіковані продукти (ФОТО)

За реалізацію харчових продуктів, маркування яких не відповідає законодавству, передбачене покарання

Підприємство ТОВ ФІРМА "АПРЕЛЬ" заявило про виявлення в реалізації підробки на продукцію їхнього виробництва. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області.

Йдеться про масло солодковершкове екстра 82,5%.

У зверненні зазначено, що на упаковці неправильно вказано назву самого підприємства-виробника (ТОВ "Фірма Апрель" замість ТОВ ФІРМА "АПРЕЛЬ").

Також, на упаковці промаркована дата виробництва – 31.03.2023.

У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області звернулося до операторів ринку харчових продуктів з проханням інформувати службу у випадку виявлення підробленого продукту. Потрібно передати: 

  • суб’єкт господарювання, який проводив реалізацію, 

  • адресу місця реалізації, 

  • супровідні документи до самого харчового продукту,

  • чеки про купівлю такого продукту.

У Головному управлінні нагадали, що реалізація харчових продуктів, маркування яких не відповідає законодавству, тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі п’яти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб-підприємців –  у розмірі трьох мінімальних заробітних плат. Таке покарання передбачене, якщо продукт не створює загрози для життя та/або здоров’я людини.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Держпродспоживслужба отримала повідомлення про виявлення перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів  в арахісі в шкарлупі. Система швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) повідомила про виявлення перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів (В1 та сумарної кількості В1, В2, G1 і G2).




Джерело: https://t.me/khdpssgovua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися