В одній з громад на Харківщині проведуть рейди: що відомо

Виявлятимуть споживачів, які використовують різні способи впливу на лічильники води

У Лозовій будуть перевіряти споживачів та виявляти факти впливу на лічильники води. Порушників притягнуть до відповідальності. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської міської ради.

Проблему використання споживачами води без відповідної оплати обговорив заступник Лозівського міського голови Денис Петренко на нараді з керівниками комунальних підприємств. Він наголосив на необхідності посилити контроль за обліком води. Також просив керівників ДП “Лозоваводосервіс” та КП “ЖУК” терміново організувати проведення рейдів щоб виявити споживачів, які використовують різні способи впливу на прилади обліку, та крадуть воду. Денис Петренко зауважив: “Треба йти у ті будинки й квартири, де є зловживання. Виявляти недобросовісних споживачів і притягнути їх до відповідальності, надалі запобігати крадіжкам. Підприємство зазнає збитків, а це недопустимо”.

Директор КП “ЖУК” Володимир Бреус детальніше розповів про ситуацію, що склалася. За його словами, згідно з показаннями загальнобудинкових приладів обліку об'єм води, який заходить у багатоповерховий будинок більший, ніж загальні показники квартирних приладів обліку і нарахування згідно з нормами, тим споживачам, у яких не встановлені прилади обліку. У кожному багатоквартирному будинку за місяць зникає щонайменше зникає 100 кубів води. За словами директора компідприємства, це свідчить про крадіжки води вже у середині будинку.

Керівники компідприємств, які надають послуги постачання води, додатково обговорять способи боротьби з крадіями води та розроблять заходи впливу на недобросовісних споживачів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що споживачі у Харкові можуть сплачувати за водопровідну воду без комісії.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися