Скільки гарячих обідів отримали харків'яни

Кількість людей, які отримують гарячі обіди, зростає

За два місяця роботи пунктів видачі гарячого харчування харків'яни отримали понад 1 млн 300 тис. порцій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У Департаменті освіти розповіли, що під час підготовчої роботи планувалося охопити гарячим харчуванням понад 15 тис. осіб, а зараз кухарі щодня готують 28-29 тис. порцій. У департаменті повідомили, що кількість людей, які отримують гарячі обіди, зростає.  

У Харківській міській раді розповіли, що з 1 грудня 2022 року на базі 35 закладів загальної середньої освіти почали працювати пункти видачі гарячого харчування для соціально незахищених категорій населення. Пункти працюють з понеділка по суботу. Гарячі обіди видають з 11:00 до 14:00 у власний посуд громадян. Щоб забезпечити роботу пунктів у період вимкнення електроенергії вони обладнані альтернативними джерелами енергії. 

Про збільшення попиту на гарячі обіди раніше повідомляли у Новобаварському районі. Так, якщо на початку грудня у районі видавали 1,5 тис. порцій на день, то в середині січня ця цифра сягала 2,5 тис. Гарячі обіди також мають змогу отримати працівники житлово-комунального господарства. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що гарячі обіди деяким громадянам доставляють адресно. Приміром, соціальні працівники територіального центру Немишлянського району адресно доставляють комплексні обіди підопічним, у яких обмежена рухова активність. Таку допомогу отримують громадяни з перших днів роботи пунктів видачі гарячого харчування.




Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися