Чому у Харкові зникають бетонні люки

За останні роки тенденція до крадіжок люків у Харкові значно зменшилась

У 2022 році на об'єктах водопостачання бригади комунального підприємства “Харківводоканал” замінили 361 люк. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

На підприємстві розповіли, що використовують три види люків, вибір модифікації та якісних характеристик залежить від місця встановлення та технічних вимог до люка. Замість старих та пошкоджених люків встановлюють більш надійні в експлуатації та сучасні. На підприємстві зазначили, що по всьому місту проводять заміну люків старого зразка, зокрема бетонних, якими закривали колодязі у зеленій зоні, на полімерні, які є більш довговічними. Зокрема, на 54 колодязях замінили бетонні кришки у Новобаварському районі, які здебільшого встановлювалися саме у зеленій зоні. Чавунні кришки, як найбільш міцні традиційно використовують на проїжджій частині.

У Салтівському районі накрили 87 колодязів, у Київському – 56, у Шевченківському – 51, частину з яких було зруйновано у зв'язку з військовими діями.

Заступник директора з виробництва комплексу “Харківводопостачання” Микола Завада розповів, що ремонтні бригади відповідально реагують на всі заявки про відсутність кришки колодязя. Оперативно виконують заміну люків на дорогах, на пішохідних переходах, у місцях, де знаходяться соціальні, торгові чи офіційні будівлі. Одночасно із заміною люків фахівці проводять ревізію та ооновлення запірної арматури на мережах, упорядковують оглядовий колодязь. За його словами, за останні роки тенденція до крадіжок люків у Харкові значно зменшилась.

На підприємстві наголосили, що навіть відсутність одного люка може призвести до серйозних травми пішоходів, особливо дітей, туди так само можуть впасти тварини. Особливо, у темний час доби, коли до того ж у зв'язку з ворожою агресією,  вулиці не освітлюються. А відсутній люк на дорозі може призвести до серйозної аварії, якщо туди потрапить колесо автомобіля.

Тому будьте уважні, і, помітивши відкритий каналізаційний  або водопровідний  колодязь, повідомляйте про це диспетчерську службу “Харківводоканалу” за номером – 15-33.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківській міський голова Ігор Терехов розповів про подальший розвиток Харкова




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися