Харків'янин поскаржився на шум від холодильників: подробиці

Холодильники встановлені у продовольчому магазині на першому поверсі будинку

У Держпродспоживслужбу звернувся мешканець багатоквартирного будинку по вулиці Гвардійців Широнінців, 15/46 у Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області

 Харків'янин поскаржився на погіршення умов проживання через постійний шум та гул від компресора холодильного обладнання. Холодильники встановлені у продовольчому магазині на першому поверсі будинку.

Фахівці служби провели позаплановий захід державного нагляду (контролю) і виявили факт порушення ч. 1 ст. 24 Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” та абзацу першого п. 1 додатка 1 до Державних санітарних норм допустимих рівнів шуму в приміщеннях житлових та громадських будинків і на території житлової забудови, затвердженого наказом МОЗ України від 22 лютого 2019 року №463.

Директору магазину винесли припис щодо усунення виявлених порушень з вимогою підтвердити ефективність реалізованих рішень. Для цього потрібно провести лабораторно-інструментальні вимірювання параметрів шуму на другому поверсі житлового будинку заявника. У випадку виявлення перевищення рівня шуму потрібно буде вжити вичерпні заходи щодо його зниження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Держпродспоживслужба отримала інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) стосовно вмісту кадмію в горосі (0,08±0,008 мг/кг). Товар експортувався з України до Польщі. Після проходження митного контролю на польській митниці вантаж був повернутий на територію України на підставі митних декларацій.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися