Як жителів деяких районів Харкова забезпечують водою

З початку поточного року у Харкові відремонтували близько ста водорозбірних колонок

У 2022 році спеціалісти служби експлуатації КП “Харківводоканал” відремонтували 2 тис. водорозбірних колонок, що розташовані переважно у приватному секторі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Начальник виробничого відділу КП “Харківводоканал” Світлана Романенко зазначила, що для деяких містян, особливо тих, хто проживає у приватному секторі, колонки, залишаються чи не єдиним джерелом водопостачання.

За її словами, керівництво комплексу "Харківводопостачання" забезпечило цілодобову роботу ремонтних бригад. З початку поточного року силами районних служб водопровідних мереж виконано поточний ремонт близько ста водорозбірних колонок.

Також Світлана Романенко розповіла, що на підприємстві налагоджене власне виробництво деяких запчастин та механізмів. Це дозволяє виконувати ремонтні роботи оперативніше, без очікування постачання необхідних матеріалів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у 2022 році бригади КП “Харківводоканал” провели профілактичне чищення 849 км каналізаційних мереж та капітально відновили 437 колодязів з заміною люків та плит перекриття. Заступник директора з виробництва комплексу “Харківводовідведення” Ігор Вороненко розповів, що довжина міських каналізаційних мереж, які обслуговує підприємство, становить понад 1684 км, і їх профілактична обробка ведеться постійно. Минулого року спеціалісти капітально замінили понад 1 км трубопроводів. Планували більше, однак ремонтники вимушено займалися усуненням нештатних ситуацій, що виникали після обстрілів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися