Які проблеми з водовідведенням виникають у Харкові взимку

Минулого року у Харкові спеціалісти капітально замінили понад кілометр трубопроводів

У 2022 році бригади КП “Харківводоканал” провели профілактичне чищення 849 км каналізаційних мереж та капітально відновили 437 колодязів з заміною люків та плит перекриття. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Заступник директора з виробництва комплексу “Харківводовідведення” Ігор Вороненко розповів, що довжина міських каналізаційних мереж, які обслуговує підприємство, становить понад 1684 км, і їх профілактична обробка ведеться постійно. Минулого року спеціалісти капітально замінили понад 1 км трубопроводів. Планували більше, однак ремонтники вимушено займалися усуненням нештатних ситуацій, що виникали після обстрілів.

Також торік аварійні бригади усунули 15,8 тис. закупорок на мережах та 55 складних засмічень. Ігор Вороненко розповів, що у зимовий час прохідність трубопроводів погіршується, і засмічення трапляються частіше. “Підприємство несе значні матеріальні витрати на ці заходи, а споживачам потрібно лише дбайливіше та відповідальніше використовувати мережі”, - наголосив представник підприємства.

Ігор Вороненко зауважив, що на постійному контролі знаходяться всі звернення абонентів до диспетчерської служби. “Заявки виконуємо оперативно у день звернення. До речі, хочу звернути увагу харків'ян, що щодня відпрацьовуємо близько 90 заявок на прочищення стокових мереж”, - розповів заступник директора з виробництва. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Індустріальному районі Харкова вже впорядкували всі комунікації у будинках, які постраждали від обстрілів і де зараз проживають харків'яни.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися