Харківщина отримала автобуси: у які громади передадуть транспорт

Транспорт, отриманий від міжнародних партнерів, допоможе у відновленні громад Харківщини

Уряд Естонії передав Харківській області 11 автобусів Iveco Irisbus Crossway. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

За словами Олега Синєгубова, отримані автобуси уже 7 лютого відправлять в райони області на освітні потреби. За словами очільника області, першочергово транспорт отримають ті громади, які найбільше постраждали від наслідків російської агресії. “Наразі навчальний процес в регіоні відбувається онлайн, тому автобуси будуть в пригоді у майбутньому, а поки вони використовуватимуться для організаційних заходів”, – розповів Олег Синєгубов.

Перший заступник начальника військової адміністрації Харківського району Володимир Усов розповів, що транспорт, отриманий від міжнародних партнерів, допоможе у відновленні громади, яка постраждала від ворожої агресії. Він повідомив, що район також отримав автобус. Транспорт направлять у Дергачівську громаду, територія якої на 40% була захоплена російськими військовими. Володимир Усов розповів, що ЗСУ повністю звільнили населені пункти, але окупанти, відступаючи, знищили майже увесь транспорт. Тож отриманий автобус стане в пригоді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям Харкова не вистачає громадського транспорту. Харків'яни зареєстрували електронні звернення до Харківської міської ради з проханням відновити деякі маршрути громадського транспорту. У зверненнях йдеться про тролейбусний маршрут №14 та маршрут 215є. Переглянути петиції можна за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися