У Харкові та області може з'явитися небезпечний напій

Харчова добавка дозволена для застосування в Україні при дотриманні гранично припустимих доз

Держпродспоживслужба отримала інформаційне повідомлення про виявлення занадто високого вмісту барвника E 124 (Понсо 4 R) у концентрованому напої. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Повідомлення надійшло від системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF). Концентрований напій експортувався з Франції до України. Виробником значиться GEORGES MONIN, France. Одержувач: ТзОВ “ПРОБАР”, провулок Індустріальний, 23, м. Київ. Партії: 11312062153, 31312062202, 11312062214.

У разі виявлення вказаного вантажу в обігу, оператори ринку зобов’язані звернутися до Держпродспоживслужби в Харківській області чи структурних підрозділів організації.

Барвник E 124 (Понсо 4R) у США, Фінляндії, Норвегії й деяких інших країн,  внесений до списку заборонених речовин, як канцероген, що може спровокувати розвиток онкологічних захворювань. До того ж добавка E 124 є сильним алергеном, і може викликати анафілактичний шок, або приступ ядухи в астматиків і людей з неприйняттям аспірину. Харчова добавка E 124 входить у список барвників, що призводять до підвищення гіперактивності дітей. 

При цьому харчова добавка E 124 дозволена для застосування в харчовій промисловості в Україні як така, що не завдає шкідливого впливу на організм людини при дотриманні гранично припустимих доз.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що харків'яни почали скаржитися на генератори через перевищення допустимого рівня шуму. 




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися