Споживання електроенергії зросло: коли відключатимуть світло в Харкові та області

Дефіцит потужності зберігається, найбільше – у вечірні години

Через зниження температури в Україні зросло використання електроенергії. При цьому дещо збільшилось і її виробництво. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “Укренерго”.

Спостерігається дефіцит потужності, найбільше – у вечірні години. Наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття у повному обсязі об'ємів використання енергоресурсу. Вироблена електроенергія використовується для забезпечення роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення.

Всім областям визначені ліміти використання електроенергії на 8 лютого. Ліміти споживання не визначали для Запорізької, Донецької та Миколаївської областей, де сьогодні планували провести виміри фактичного споживання. Однак через пошкодження внаслідок ворожих обстрілів водогону виміри у Миколаївській області проводити не будуть. В “Укренерго” пояснили, що пошкоджена критична інфраструктура, яка є значним споживачем електрики, а це вплине на показники вимірів. Однак і  обмеження використання електроенергії в області не застосовуватимуться. 

Станом на 10:30 аварійні відключення діють тільки в Одесі та прилеглих районах. В інших областях, у тому числі й в Харківській області, використовують погодинні обмеження, щоб забезпечувати споживання на рівні доведеного ліміту.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у четвер, 9 лютого у Харківській області добу не будуть застосовувати обмеження використання електроенергії. Будуть проводити вимірювання рівня споживання електроенергії.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися