Що не так з угодою на вивіз сміття у Харкові

Закупівлю провели без проведення торгів

Комунальне підприємство “Сучасне місто” уклало угоду з ФОП Скляров Олександр Анатолійович щодо послуг збирання, завантаження та перевезення будівельного сміття. Вартість послуг, відповідно до інформації на сайті “Прозорро”, становить 800 тисяч гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру. 

Закупівлю провели без проведення торгів, а у системі “Прозорро” немає жодних даних щодо об’ємів наданої послуги. Також комунальники не завантажили й договір з підприємцем.

За даними ХАЦ, закупівля проводиться, схоже, максимально непрозоро без спроб зекономити кошти під час війни.

За даними системи Youcontrol, в останні роки підприємець не отримував інших підрядів. Крім того, на дату повномасштабного вторгнення Росії в Україну підприємець мав податковий борг перед державою.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що КП “КВПВ” разом з іншими компідприємствами міста Харкова займається вивезенням побутових відходів, які виникають після обстрілу ворогом житлових будинків. На підприємстві розповіли, що з територій, постраждалих під час обстрілів, вивозяться відходи, серед яких розбиті віконні рами, меблі, двері та інші предмети, які не підлягають відновленню. Директор КП “Комплекс з вивозу побутових відходів” Олексій Артикуленко зауважив, що на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків, які потрапили під ворожий обстріл, встановлюють контейнери-бункери. Керівник підприємства розповів, що два таких контейнери-бункери для вивезення великогабаритних відходів також розмістили на місці одного з останніх обстрілів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися