У Харкові та області можуть продавати небезпечні продукти: подробиці

Реалізація харчових продуктів, які є шкідливими для здоров’я людини, карається штрафом

Держпродспоживслужба отримала листа Державної продовольчо-ветеринарної служби Литовської Республіки про те, що на територію України було відправлено вантаж з харчовими продуктами тваринного походження (заморожені суміші морепродуктів). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

Експортер продукції - UAB “VPA Logistics”, Stariskes g. 29, Laistq k., 95366 Klaipedos r., Lithuania.  Одержувач товару “VICIUNAIUKRAINA” LTD, ul. Solomianska 3, office 6, Kyiv 03110, Ukraine. Партія № 22245. 

Вантаж перевірили під час ввезення на територію Литовської Республіки і виявили невідповідність законодавству ЄС. Було виявлено перевищення допустимого рівня кадмію (Cd) 2,65 ± 0,40 мг/кг.

“У разі надходження інформації про виявлення фактів реалізації даного вантажу просимо інформувати Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області”, - звернулися в службі. 

Потрібно повідомити:

  • суб’єкт господарювання, який проводив реалізацію,

  • адресу місця реалізації,

  • супровідні документи до самого харчового продукту,

  • чеки про купівлю такого продукту тощо.

Також у Держпродспоживслужбі нагадали, що пропонування до реалізації або реалізація харчових продуктів чи кормів, які є шкідливими для здоров’я людини або тварини, карається штрафом: 

  • для юридичних осіб у розмірі 40 мінімальних заробітних плат,

  • для фізичних осіб-підприємців – у розмірі 25 мінімальних заробітних плат.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Держпродспоживслужба отримала інформаційне повідомлення стосовно виявлення перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів у бразильському горіху.




Джерело: https://t.me/khdpssgovua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися