Хто та скільки переплатив за папір у Харкові

Ціна товару виявилася найвищою серед подібних закупівель за місяць

КП “Харківблагоустрій” уклало угоду з ТОВ “ДМД-Сервіс” щодо закупки офісного паперу вартістю 212,78 тис. грн. Така інформація значиться на сайті “Прозорро”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру. Йдеться про придбання 800 пачок паперу для друку. Характеристики паперу - А4 80 г/м2. Ціна однієї пачки становить 265,98 грн.

У ХАЦ повідомили, що угоду про придбання паперу уклали без проведення торгів, прямою угодою. При цьому вартість товару виявилася найвищою серед подібних закупівель за місяць.

Для порівняння Харківська міська рада нещодавно провела торги щодо закупівлі паперу. В аукціоні взяли участь чотири компанії. Переможцем визначили все теж ТОВ “ДМД-Сервіс”, однак вартість однієї пачки паперу становила 186 грн.

Тобто переплата КП “Харківблагоустрій”, у порівнянні з закупівлею паперу міськрадою, склала б понад 60 тис. грн. При цьому, в останній місяць ціни на папір знизились. Частина закупівельників почала користуватися електронним каталогом для придбання паперу. Так, “Шляхрембуд” використовуючи “Є каталог” купує папір по 194 грн за пачку.

“Тож ХАЦ рекомендує закупівельникам використовувати проведення торгів та електронного каталогу “Прозорро” для придбання канцтоварів. Це дозволить зекономити кошти в умовах війни”, - дали пораду в центрі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що комунальне підприємство “Сучасне місто” уклало угоду з ФОП Скляров Олександр Анатолійович щодо послуг збирання, завантаження та перевезення будівельного сміття. Вартість послуг, відповідно до інформації на сайті “Прозорро”, становить 800 тисяч гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися