Харківська область у трійці лідерів: подробиці

Загалом нову роботу знайшли понад 2 000 лікарів

Багато медичних працівників через повномасштабну війну в Україні були змушені залишати власні домівки та робочі місця і переїжджати до інших більш безпечних регіонів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства охорони здоров'я. 

Багато спеціалістів влаштувалися на роботу у містах тимчасового прихистку. Нині 4 436 внутрішньопереміщених медиків скористались можливістю працевлаштуватися у медзакладі іншого регіону.

Найбільше працевлаштованих медичних сестер та інших фахівців у сфері охорони здоров’я зареєстровано у наступних областях:

  • Дніпропетровській – 330,

  • Полтавській – 166,

  • Харківській – 141

Загалом нову роботу знайшли:

  • 2 040 лікарів,

  • 1 569 фахівців (медичних сестер/братів, акушерів, фельдшерів, асистентів фармацевтів),

  • 827 технічних працівників.

Процес працевлаштування та нарахування заробітної плати регулюється наказом МОЗ України від 04.03.2022 р. № 414. Облік робочого часу медпрацівника здійснюється у закладі, до якого його направлено. Ці дані спрямовуються до закладу за основним місцем роботи, після чого працівник охорони здоров’я отримує заробітну плату. 

У МОЗ нагадали, що знайти потрібну вакансію можна за посиланням на порталі вакансій медичних працівників.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області судитимуть директора підприємства, який завдав збитків державі під час ремонту акушерського відділення лікарні. Директор ТОВ виконав свої службові обов’язки з вигодою для себе. Він вніс недостовірні відомості до офіційних документів, підписав їх та передав уповноваженій особі комунального підприємства.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися