У лютому харків'янам виплатять понад 200 тис. грн: хто отримає кошти

Отримати компенсацію можуть повнолітні громадяни України, які безплатно розмістили у себе ВПО

В Управлінні соціального захисту населення адміністрації Основ’янського району розповіли про нарахування компенсації за проживання ВПО у січні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Так, з 1 по 5 лютого Управління включило в реєстр осіб, що поселили внутрішньо переміщених осіб та подали заяву про отримання компенсації витрат за січень поточного року. Було зареєстровано 124 заяви від власників житла, які прихистили 247 осіб. Загальна сума призначених коштів становить 205 тис. грн. 

 У Харківській міській раді нагадали, що отримати компенсацію за розміщення ВПО можуть повнолітні громадяни України, які безплатно розмістили у себе внутрішньо переміщених осіб, крім членів своєї сім’ї. 

Кошти нараховуються для покриття понесених витрат, пов’язаних із таким розміщенням, виключно у безготівковій формі на вказаний у заяві рахунок. При нарахуванні субсидії на оплату ЖКП компенсація за проживання ВПО не враховується як отриманий дохід, і не впливає на право отримання житлової субсидії. 

“Прийом заяв від мешканців району здійснюється в Управлінні за адресою: вул. Шота Руставелі, 4/20 з 1 по 5 число місяця з урахуванням встановленого воєнного стану та карантину. Отримати детальнішу інформацію та попередньо записатися на прийом можна за тел.: (057) 725-31-91, 725-31-93”, - нагадали у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у понеділок у Харківській області видають гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам, які зареєстровані в смт Борова.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися