У 2023 році пільги виплачують по-іншому: як отримати допомогу

Вказані зміни стосуються пільговиків, які у 2022 році отримували кошти у грошовій безготівковій формі

У січні 2023 року закінчили проведення реформи монетизації пільг. Допомога на оплату житлово-комунальних послуг з січня поточного року надається виключно у грошовій готівковій формі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Споживач може отримати “на руки” нараховані кошти та, зекономивши енергоресурси, витратити заощаджені гроші на інші потреби. У відомстві очікують, що таким чином буде підвищена мотивація громадян до енергоощадження.  

Вказані зміни стосуються пільговиків, які у 2022 році отримували кошти у грошовій безготівковій формі.

Відповідно до умов реформування,  виплата пільг на оплату ЖКП здійснюватиметься у грошовій готівковій формі – кошти перераховуватиме Пенсійний фонд України.  

Пенсіонерам, які до грудня 2022 року отримували пільги у грошовій безготівковій формі, виплату здійснюватимуть одним із вказаних способів перерахування коштів:

  • на їх пенсійні рахунки в уповноважених банках, 

  • через відділення “Укрпошти”, де людина одержує пенсію.

Пільговикам, які ще не отримують пенсію, перерахують кошти на виплату пільг на їх поточні рахунки, відкриті ПФУ в “Ощадбанку”.

Про відкриття рахунку в банку органи Пенсійного фонду України інформують пільговика. Щоб одержати кошти з такого рахунку, потрібно особисто звернутися до Ощадбанку для укладення договору про відкриття банківського рахунку.  

Варто пам'ятати, що пільговики, які отримають пільгу у грошовій готівковій формі, зобов’язані самостійно сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги.   

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за січень ЦНАПи Харкова отримали понад 300 повідомлень про безплатне розміщення ВПО.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися