У магазинах Харкова та області можуть продавати небезпечний продукт

Інфекція нагадує гостре харчове отруєння, однак у деяких випадках вона може вражати центральну нервову систему та головний мозок

Держпродспоживслужба отримала повідомлення стосовно виявлення Listeria monocytogenes у сирах (Гаперон) з пастеризованого молока. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Інформація про небезпечний продукт надійшла від системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF). Продукт, склад якого не відповідає встановленим нормам, експортувався з Франції до України. Виробник: SOCIETE LAITIERE DE VICHY, France; експортер: Thomas Export SA, France, одержувач: ТзОВ “ТД Гурмандіз”, вул. Костянтинівська, 72, м. Київ, 04080. Партія: 0293.

У випадку виявлення вказаного товару в обігу, оператори ринку зобов’язані повідомити цю інформацію Головному управлінню Держпродспоживслужби в Харківській області чи структурним підрозділам.

Варто зазначити, що Listeria monocytogenes – це вид патогенних бактерій, які викликають інфекцію лістеріозу. Інфекція симптомами нагадує гостре харчове отруєння, однак у деяких випадках вона може вражати центральну нервову систему та головний мозок. Лістеріоз важко перебігає у немовлят (висока летальність), вагітних жінок (призводить до викидів, а також до зараження немовлят від матері до дитини через плаценту), ВІЛ-інфікованих та онкохворих пацієнтів. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на полицях магазинів можна побачити велику кількість насіння сільськогосподарських культур, які мають високу врожайність, стійкі до хвороб та різних груп гербіцидів. Таке різноманіття може викликати підозру, що представлені сорти можуть бути створені на основі генетично модифікованих організмів (ГМО).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися