Жителів Харківської області закликали бути відповідальними: що сталося

Від своєчасної сплати ЖКП залежатиме подальша робота підприємств, які забезпечують життєдіяльність громади

У Лозівській громаді розповіли про рівень сплати жителями житлово-комунальних послуг та закликали відповідально ставитися до своїх обов'язків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської міської ради. 

Директор житлово-управляючої компанії Володимир Бреус розповів, що споживачі сплатили лише 40 відсотків платежів, нарахованих за січень 2023 року. Керівник нагадав, що комунальні підприємства працюють попри всі труднощі, які виникають під час війни, як то зростання вартості: 

  • енергоносіїв,

  • паливно-мастильних матеріалів,

  • будівельних матеріалів. 

Директор компанії закликав лозівчан бути відповідальними й своєчасно сплачувати за комунальні послуги, адже від цього залежатиме подальша робота підприємств, які забезпечують життєдіяльність громади.

Він зазначив, що кожен мешканець користується водою та системою водовідведення, відчуває тепло у своїх квартирах, отримує послугу з вивезення сміття та управляння будинками. Однак відсоток тих, хто відмовляється за це сплачувати значно зріс. За його словами, частіше не платять за ЖКП та накопичують значні борги люди з великими статками. Споживачі, які мають незначний дохід – мінімальні зарплати або пенсії, зазвичай вчасно здійснюють платежі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що міжнародні організації надають допомогу комунальним підприємствам у деокупованих громадах Харківської області. Ізюмське комунальне виробниче водопровідно-каналізаційне підприємство отримало першу частину гуманітарної допомоги від міжнародного об’єднання OXFAM.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися