Жителів Харкова та області попередили про небезпечне м'ясо

Небезпечний продукт експортували з Польщі до України

Держпродспоживслужба отримала повідомлення стосовно виявлення Salmonella enterica ser. Enteritidis у курячому м’ясі (ММО). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

Інформаційне повідомлення надіслала система швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF). Продукт експортували з Польщі до України. Виробником вказаний Drobiowo.Pl Mariola Krysiak, Poland; постачальник - AMP Logistyka Sp. z o.o., Poland. Одержувачем зазначене ТзОВ "ВІЗІЯ ТРЕЙД", вул. Надпільна, 261/101, м. Черкаси. Дата виробництва партії: 20.12.2022.

У разі виявлення вказаного вантажу в обігу, оператори ринку зобов’язані звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області чи структурних підрозділів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Держпродспоживслужба отримала повідомлення стосовно виявлення Listeria monocytogenes у сирах (Гаперон) з пастеризованого молока. Інформація про небезпечний продукт надійшла від системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF). Продукт, склад якого не відповідає встановленим нормам, експортувався з Франції до України. Виробник: SOCIETE LAITIERE DE VICHY, France; експортер: Thomas Export SA, France, одержувач: ТзОВ “ТД Гурмандіз”, вул. Костянтинівська, 72, м. Київ, 04080. Партія: 0293.

Listeria monocytogenes – це вид патогенних бактерій, які викликають інфекцію лістеріозу. Інфекція симптомами нагадує гостре харчове отруєння, однак у деяких випадках вона може вражати центральну нервову систему та головний мозок.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися