У Харківській області видають документи на повернення з незаконної депортації: деталі

При наявності відповідного посвідчення громадянин України може повернутися додому через території третіх країн

У 2022 році Кабмін запровадив експериментальний проєкт, який передбачає оформлення посвідчення особи для тих, хто був депортований у РФ, або виїхав з тимчасово окупованих територій та втратив паспорт. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

При наявності такого посвідчення громадянин України може повернутися додому через території третіх країн. 

Днями працівники Міграційної служби Харківської області видали перші 2 такі посвідчення жителям Балаклійського та Харківського районів. У ГУ ДМС у Харківській області розповіли, що до працівників служби звернулися мешканці деокупованої Балаклії. Їхню дочку на початку липня 2022 року примусово вивезли до держави-агресора. “Наразі виготовлене посвідчення вручено батькам, вони з нетерпінням чекають на повернення доньки додому”, - повідомили в ГУ ДМС у Харківській області.

Оформляють таке посвідчення безплатно протягом 5 робочих днів із дня подання заяви-анкети встановленого зразка. Термін дії документа – до 3 місяців.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у лютому 2023 року в тимчасовій окупації військових Росії перебуває менше ніж 2% території Харківської області. На початку повномасштабного вторгнення РФ ця частка становила 40%.

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов зауважив, що  за рік протистояння в регіоні суттєво покращилася оборонна ситуація. Спочатку побудували секторальну оборону міста Харків, далі – в міру звільнення територій від загарбників – зміцнювали захист населених пунктів регіону.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися