Олег Синєгубов про наміри РФ захопити Харківщину та примусову евакуацію в регіоні

У Харківській області можуть запровадити примусову евакуацію

У лютому 2023 року в тимчасовій окупації військових Росії перебуває менше ніж 2% території Харківської області. На початку повномасштабного вторгнення РФ ця частка становила 40%. Про це розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов  в інтерв’ю виданню “Думка”, повідомляють "Коментарі. Харків".

Очільник області зауважив, що  за рік протистояння в регіоні суттєво покращилася оборонна ситуація. Спочатку побудували секторальну оборону міста Харків, далі – в міру звільнення територій від загарбників – зміцнювали захист населених пунктів регіону. Ця робота не припиняється.

Олег Синєгубов розповів, що ще є велика кількість завдань спільно з військовими щодо зведення ефективних ліній і рубежів оборони Харківської області.

Начальник ХОВА зазначив, що Росія не відмовилася від ідеї захопити Харківську область. За його словами, ворог може й розуміти, що Харків захопити не вдасться, все одно цих спроб не зупинить, щоб розтягнути лінію фронту. Очільник області зазначив, що такі у росіян тактики - вони не рахують ані людей, ані техніку. 

Також Олег Синєгубов повідомив, що проводиться евакуація з небезпечних районів у Харківській області. "Ми це робимо, однак, на жаль, люди не охоче виїжджають із того ж селища Дворічна. Я не виключаю, що ми будемо робити навіть примусову евакуацію. Тому що ми життя наших людей ставимо на перше місце”, – підкреслив керівник Харківської ОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у вівторок, 21 лютого, близько 13:00 ворожі війська вкотре обстріляли м. Куп’янськ.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися