Стало відомо, коли у Харкові почнуть зносити будинки, зруйновані обстрілами

У Харкові не підлягають відновленню 500 будинків

Будинки, зруйновані у результаті ворожих обстрілів, планують розбирати одразу після проведення всіх необхідних процедур. Про це розповів Харківський міський голова Ігор Терехов під час спілкування з журналістами, повідомляють "Коментарі. Харків". 

Очільник міста нагадав, що у Харкові не підлягають відновленню 500 будинків.

Ігор Терехов розповів про майбутні плани - будуть зведені нові житлові будинки, школи, дитячі садки. “На нас чекає дуже важка робота, але ми впораємося. Щодо  розбирання пошкоджених будинків - зволікати не будемо. Але ми повинні пройти усі процедурні моменти. Дуже хочу, щоб це було навесні”, - зауважив Ігор Терехов.

Також Харківський міський голова розповів, що у місті запланували зведення двох мікрорайонів загальною площею 700 га. Один з них буде знаходитися у районі ст. м. “Барабашово”, інший побудують на поки що незабудованих земельних ділянках  Північної Салтівки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові триває робота над створенням оновленого Генерального плану міста. Оновлений Генплан буде складатися з архітектурних рішень, просторового розвитку міста та його нової економічної моделі. Харківський міський голова Ігор Терехов на засіданні робочих груп UN4Kharkiv та UN4Mykolaiv зазначив, що до розробки Генерального плану міста залучені спеціалісти Фонду Нормана Фостера, берлінської інжинірингової компанії та місцеві спеціалісти.  

Ігор Терехов відзначив важливість планування майбутнього міста вже зараз. За його словами, чіткі плани допоможуть знайти партнерів та інвесторів для подальшої відбудови Харкова.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися