У Харківській області проблеми зі світлом: що сталося

Наявні знеструмлення у прифронтових районах Харківської області

Споживання електроенергії у середу, 23 лютого, фіксується на рівні звичайного робочого дня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК “Укренерго”.

Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній дванадцяту добу поспіль і наразі не прогнозується. При цьому у деяких регіонах відсутня електроенергія. У результаті пошкодження мереж операторів системи розподілу, спричинені ворожими обстрілами, є знеструмлення у прифронтових районах Харківської, Запорізької, Херсонської областей. 

Ліміти споживання областям не оголошували через відсутність дефіциту потужності в енергосистемі. Однак при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

В Одесі все ще діють мережеві обмеження, викликані значним пошкодженням енергетичної інфраструктури.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ворог розповсюджує інформацію, що він нібито має успіхи в захопленні наших населених пунктів. За словами очільника області це фейки. “Наші захисники не віддали ворогу жодного населеного пункту, жодного метра нашої землі”, - наголосив Олег Синєгубов. Він зазначив, що ЗСУ надійно тримають свої позиції. Очільник області зазначив, що всі служби працюють у посиленому режимі. “Водночас небезпека нових ракетних ударів по Харкову та Харківській області зберігається. Прошу усіх не ігнорувати сигнали тривоги та не покидати укриттів до відбою. Тримаймося! Україна переможе!”, - наголосив Олег Синєгубов.

Також начальник ХОВА повідомив, що ворожі війська продовжують інтенсивно обстрілювати населені пункти Харківської області.



Джерело: https://t.me/Ukrenergo/1939
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися