Як змінять пішохідні переходи у Харкові

Ймовірно, за словами Ігоря Терехова, вуличне освітлення поки не на часі

Найближчим часом у Харкові мають намір підключити освітлення пішохідних переходів. Про це розповів Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків". Він зазначив, що влада міста повинна підсвітити пішохідні переходи. За словами очільника міста, на Сумській, поблизу обласної військової адміністрації, уже проводили експеримент із сонячною батареєю, але він себе не виправдав. “Не вистачає потужності. Тому зараз ще шукаємо кілька варіантів, в тому числі  розглядаємо використання акумуляторів,  щоб підсвітити пішохідний перехід. Це дуже важливо”, - наголосив голова Харкова. 

Також очільник міста повідомив, що у Харкові готові до ввімкнення вуличного освітлення. Однак виконати це можна тільки після отримання відповідного дозволу від військових. Ймовірно, за словами Ігоря Терехова, вуличне освітлення поки не на часі. “Ще потрібно розуміти, що багато людей зараз бояться ввімкнення вуличного освітлення. Люди налякані, тому ще зарано про це говорити”, - зазначив мер міста.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові внаслідок численних ворожих обстрілів отримав пошкодження 241 об'єкт закладів освіти. Це складає 55% освітнього фонду Харкова. У Департаменті освіти розповіли, що, за попередніми оцінками, сума збитків освітньої інфраструктури міста перевищує 3 млрд грн.

При цьому третина об’єктів неодноразово потрапляли під обстріл. Чотири школи зруйновані повністю. Також у результаті обстрілів було пошкоджено 60 будівель професійно-технічних закладів. Станом на кінець 2022 року в Харкові відновили 47 закладів освіти та в 132-х провели першочергові ремонтні роботи.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися