Які організації готові надати фінансову допомогу Харкову

Допомогти з відновлення міста готові міжнародні партнери

Міська влада постійно працює над пошуком фінансового ресурсу для відновлення Харкова. Про це в ефірі національного телемарафону розповів Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків".

Очільник міста розповів, що проводяться переговори зі: 

  • Світовим банком,

  • Європейським інвестиційним банком, 

  • Європейським банком реконструкції та розвитку.

Також фінансову допомогу готові надати міжнародні партнери Харкова. 

Ігор Терехов розповів, що у результаті ворожих обстрілів за рік понад п'ять тисяч будівель отримали різні ступені пошкоджень. Зараз для обстрілів Харкова використовують переважно модернізовані ракети С-300. Однак попри постійні сигнали тривоги, триває робота над відбудовою інфраструктури міста. Так, у 2022 році відремонтували близько 135 будинків, 66 з яких були дуже пошкоджені. 

“Ми не зупиняємося - реконструюємо, відновлюємо. Це стосується усіх районів Харкова, у тому числі найбільш постраждалої Північної Салтівки”, - наголосив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові багатоквартирні будинки, зруйновані у результаті ворожих обстрілів, планують розбирати одразу після проведення всіх необхідних процедур. Очільник міста нагадав, що у Харкові не підлягають відновленню 500 будинків. 

Ігор Терехов розповів про майбутні плани - будуть зведені нові житлові будинки, школи, дитячі садки.

Також Харківський міський голова розповів, що у місті запланували зведення двох мікрорайонів загальною площею 700 га. Один з них буде знаходитися у районі ст. м. “Барабашово”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися