У Харківській області купують техніку з порушеннями

Процедура придбання проводилася без використання електронної системи

Дергачівська міська рада підписала дві угоди з ТОВ  “Компанія Будшляхмаш” про придбання спецтехніки на загальну суму на 34,52  млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на результати моніторингу системи “Прозорро” Харківським антикорупційним центром.

Відповідно до угоди, підрядник поставить три сміттєвози з заднім завантаженням СБМ-401/1 на базі на шасі Jас N120 по 6,56 млн грн. Кожна машина матиме приймальний бункер 1,2 куб.м, цикл завантаження – 28 секунд, контейнери, що обслуговуються – 120 л, 240 л, 1100 л.

Також міська рада купує:

  • комбінований дорожній автомобіль МДКЗ-34-28 на базі JAC N56DС. Вартість техніки - 2,69 млн грн,

  • аварійно-ремонтну майстерню АСАМ-44.2.2 на шасі JAC N120 за 6,63 млн грн,

  • екскаватор – Mecalac TLB 870SS 1 вартістю 5,5 млн грн.

За даними ХАЦ, процедура придбання проводилася без використання електронної системи.

У центрі повідомили, що власником столичного ТОВ  “Компанія Будшляхмаш” значиться Олександр Гуйван із Закарпатської області. Товариство почало отримувати замовлення лише на початку цього року. Гуйван є співвласником ТОВ “Спецбудмаш” з Броварів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що комунальне підприємство “Сучасне місто” уклало угоду з ФОП Скляров Олександр Анатолійович щодо послуг збирання, завантаження та перевезення будівельного сміття. Вартість послуг, відповідно до інформації на сайті “Прозорро”, становить 800 тисяч гривень. Закупівлю провели без проведення торгів, а у системі “Прозорро” немає жодних даних щодо об’ємів наданої послуги. Також комунальники не завантажили договір з підприємцем. За даними ХАЦ, закупівля проводиться, схоже, максимально непрозоро без спроб зекономити кошти під час війни.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися