Коли у Харкові та області відновлять офлайн-навчання

Представники закладів освіти звертаються до ХОВА з проханням дозволити формат офлайн-навчання

У найближчій перспективі у Харківській області не планують змінювати формат навчання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Очільник області нагадав, що наразі в регіоні 250 тисяч школярів здобувають освіту онлайн.

За словами Олега Синєгубова, дехто звертається до ХОВА з проханням дозволити формат офлайн-навчання. Однак очільник області вчергове підкреслив, що в регіоні уся освіта онлайн. І найближчим часом, за його словами, офлайн освіти не буде - ні в школах, в дитячих садочках, ну в закладах вищої освіти, профтехосвіти, технічної освіти тощо. Адже, на переконання очільника області, безпека дітей на першому місці. “Маємо перелаштовуватись і далі йти в цьому ключі”, – наголосив Олег Синєгубов.

Очільник ХОВА повідомив, що цього тижня на території Куп’янського району відновили освітній процес освітній процес в онлайн форматі. Тобто, як пояснив Олег Синєгубов, діти, які навіть виїхали, можуть онлайн навчатися у своїх школах. Організувати навчання допомагають аспіранти, магістри, ад’юнкти та викладачі Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С.Сковороди.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові внаслідок численних ворожих обстрілів отримав пошкодження 241 об'єкт закладів освіти. У Департаменті освіти розповіли, що, за попередніми оцінками, сума збитків освітньої інфраструктури міста перевищує 3 млрд грн. Також у результаті обстрілів було пошкоджено 60 будівель професійно-технічних закладів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися