Як Албанія готова допомогти Харкову

Після перемоги у війні Харків відновлюватимуть і розраховують на допомогу в цьому процесі світової спільноти

Харківський міський голова Ігор Терехов провів зустріч з представниками Албанії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У зустрічі взяли участь колишній прем'єр-міністр Албанії, народний депутат Республіки Албанія, голова групи “Дружба Албанії та України” Панделі Майко, албанські нардепи Денис Деліу, Кемал Чефалія та Почесний консул Албанії в Україні Шахін Омаров.

Ігор Терехов подякував гостям за політичну та гуманітарну підтримку. За словами очільника Харкова, після перемоги у війні місто відновлюватимуть і розраховують на допомогу в цьому процесі світової спільноти.

Ігор Терехов нагадав про тісні та дружні стосунки з Албанією. “Я вдячний вам за допомогу у важкі часи, за приїзд, що ви побачили руйнування, завдані російським агресором, і я впевнений, що ми разом відбудовуватимемо Харків”, - зазначив міський голова.

Панделі Майко розповів, що це його четвертий візит до України та перший - до Харкова, і запевнив, що його країна продовжить надавати посильну допомогу.

“Я побачив жахливі руйнування. За потреби ви можете розраховувати на нашу підтримку”, - наголосив Панделі Майко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що міська влада постійно працює над пошуком фінансового ресурсу для відновлення Харкова. Ігор Терехов розповів, що у результаті ворожих обстрілів за рік понад п'ять тисяч будівель отримали різні ступені пошкоджень. Зараз для обстрілів Харкова використовують переважно модернізовані ракети С-300. Однак попри постійні сигнали тривоги, триває робота над відбудовою інфраструктури міста. Так, у 2022 році відремонтували близько 135 будинків, 66 з яких були дуже пошкоджені. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися