Агентство Moody's підтвердило кредитний рейтинг Харкова: що це значить

Рейтинг Харкова залишається на колишньому рівні та вперше в історії перевищив рейтинг держави

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підтвердило кредитний рейтинг міста Харкова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

За словами заступника міського голови - директора Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв, через повномасштабну війну, розв'язану РФ, Moody's Investors Service знизило інвестиційний кредитний рейтинг України. При цьому рейтинг Харкова залишається на колишньому рівні та вперше в історії перевищив рейтинг держави.

Віцемер зазначив, що до цього агентство дотримувалося жорсткого правила, згідно з яким рейтинг територій не міг бути вищим за суверенний. Михайло Фатєєв пояснив, що для інвесторів це означає, що місто здатне розраховуватися з боргами та в змозі забезпечити надання адміністративних та базових послуг. “Місто живе, виконує свої фінансові зобов'язання перед інвесторами. На найближче майбутнє це матиме велике значення”, - наголосив віцемер.

Moody’s Investors Service - одне з провідних світових рейтингових агентств.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що міська влада постійно працює над пошуком фінансового ресурсу для відновлення Харкова. Харківський міський голова Ігор Терехов розповів, що у результаті ворожих обстрілів за рік понад п'ять тисяч будівель отримали різні ступені пошкоджень. Зараз для обстрілів Харкова використовують переважно модернізовані ракети С-300. Однак попри постійні сигнали тривоги, триває робота над відбудовою інфраструктури міста. Так, у 2022 році відремонтували близько 135 будинків, 66 з яких були дуже пошкоджені.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися