Які роботи виконують та скільки отримують добровольці у Харківській області

Залучення тимчасово безробітних до суспільно корисних робіт виконується в межах урядової ініціативи “Армія відновлення”

У Харківській області тимчасово безробітних громадян залучають до виконання робіт з ремонту об'єктів життєзабезпечення, розбору завалів, облаштування Пунктів Незламності. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Залучення тимчасово безробітних до суспільно корисних робіт виконується в межах урядової ініціативи “Армія відновлення”. 

Також добровольці допомагають:

  • у пунктах видачі гуманітарної допомоги,

  • заготовляти дрова для опалення,

  • надавати підтримку населенню вразливих категорій: осіб з інвалідністю, дітей, громадян похилого віку, хворих.

За словами заступниці начальника ХОВА Віти Ковальської, за погодженням Олега Синєгубова загалом такі суспільно корисні роботи організовано у 21 громаді Харківської області. 

"На сьогодні в Харківській області до "Армії відновлення" вже приєдналися 294 людини і кількість добровольців дедалі зростає", - розповіла чиновниця.  За її словами, найбільше громад, які організували відповідні роботи, в Богодухівському та Красноградському районах. При цьому ініціативу реалізовують і в інших громадах області.

У Харківській ОВА нагадали, що суспільно корисні роботи організовують під час воєнного стану за рішеннями військового командування або військових адміністрацій. Участь у виконанні вказаних робіт оплачується на рівні не нижче мінімальної заробітної плати.  Тобто добровольці отримують 6700 гривень на місяць. 

“Армія відновлення” допомагає в подоланні наслідків воєнної агресії, відновленні територій після обстрілів, надає допомогу постраждалим людям, тощо. Види робіт, які потрібно виконати,  визначають військові адміністрації спільно з органами місцевого самоврядування відповідними рішеннями.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові почала діяти школа для волонтерів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися