Які додаткові пільги можуть отримати харків'яни у 2023 році

Додаткові пільги можуть отримати особи з інвалідністю I та II груп по зору

У Холодногірському районі Харкова деякі категорії громадян можуть отримати додаткові соціальні гарантії у розмірі 50% з оплати абонентської плати послуг проводового зв’язку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Додаткові пільги можуть отримати особи з інвалідністю I та II груп по зору. Знижку на оплату нараховують з застосуванням граничних тарифів.  

Додаткові соціальні гарантії можна оформити на один телефонний номер (за вибором абонента) протягом бюджетного року за місцем реєстрації у місті Харкові особам з інвалідністю I та II груп по зору: 

  • по день смерті,

  • до дати зміни статусу,

  • по день зняття абонента з реєстрації на підприємствах зв’язку. 

“Додаткову інформацію та консультації мешканці Холодногірського району можуть отримати у відділі персоніфікованого обліку отримувачів пільг за тел.: (057) 725-37-45, (068) 403-07-75”, - зазначили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у січні 2023 року закінчили проведення реформи монетизації пільг. Допомога на оплату житлово-комунальних послуг з січня поточного року надається виключно у грошовій готівковій формі. Споживач може отримати “на руки” нараховані кошти та, зекономивши енергоресурси, витратити заощаджені гроші на інші потреби. У відомстві очікують, що таким чином буде підвищена мотивація громадян до енергоощадження. Вказані зміни стосуються пільговиків, які у 2022 році отримували кошти у грошовій безготівковій формі.

Виплата пільг на оплату ЖКП здійснюватиметься у грошовій готівковій формі – кошти перераховуватиме Пенсійний фонд України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися