Як платити за воду харків'янам, які повертаються до міста

Потрібно сплачувати послуги обслуговування внутрішньобудинкових систем навіть, якщо не користувалися послугами

У КП “Харківводоканал” розповіли, як вирішити питання оплати комунальних послуг харків'янам, які повертаються до міста. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради

Заступник генерального директора - директор Департаменту збуту КП “Харківводоканал” Тарас Грущак розповів, що абоненти, житло яких обладнане приладами обліку води, оплачують послуги згідно з нарахованим. Усім іншим споживачам необхідно звернутися до абонентного відділу свого району та передати документи, що підтверджують період відсутності у Харкові (довідку ВПО або документ прикордонної служби). Після цього буде виконано перерахунок. 

Харків'ян просять передавати показання приладів обліку для коректного нарахування оплати. Інформацію потрібно надавати до 20 числа кожного місяця. Для цього можна скористатися: 

  • особистим кабінетом на сайті підприємства,

  • колцентром.

Також можна звернутися безпосередньо до абонентного відділу.

Тарас Грущак нагадав, що у тарифах відбулися зміни: тепер у квитанціях зазначена оплата за водопостачання, водовідведення, обслуговування внутрішньобудинкових систем та абонентна плата. Харків'янам розповіли, що усі ці платежі були й раніше, але однією графою, тепер їх вивели окремо, щоб споживачі бачили, за що вони платять, і з чого конкретно складається тариф.

Тарас Грущак нагадав, що потрібно сплачувати послуги обслуговування внутрішньобудинкових систем навіть, якщо не користувалися послугами. При цьому він зазначив, що на період воєнного стану підприємство не вживає заходів щодо примусового стягнення заборгованості. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як харків'яни можуть отримати перерахунок за воду.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися